DEK

  • Majitelé: Kutnarovi
  • Rodinná firma: ano
  • Počet členů rodiny: 2 členové
  • Tržby: 7,0 mld. Kč
  • Sídlo: Tiskařská 10/257, Praha 10

O společnosti:

Společnost DEK se dnes řadí k těm největším společnostem, která se zabývá obchodem se stavebninami. Jedná se o rodinnou společnost, která má dnes dva členy. Je však zajímavé, že tato společnost vzrostla na popud Víta Kutnara a teprve poté se k němu přidal i otec, kterého bylo potřeba, jelikož se potřeboval profesionál v oboru – byl stavařem.

Firma byla založena v roce 1993 a od toho roku se výhradně zabývá hlavně obchodem a stavebními materiály. Před čtrnácti lety došlo k transformaci, kdy se společnost s ručením omezeným stala akciovou společností.

Kromě obchodu působí společnosti pod značkou ATELIER DEK, která je známá ve všech regionech České republiky díky své technické podpoře, která je určena pro realizační firmy. Podporuje mimo jiné i programy technické podpory, které jsou určeny profesionálům v oboru stavebnictví. Pomáhá při navrhování detailů a skladeb, nabízí konzultace na stavbách a také pořádá nejrůznější produktová školení.

Společnost DEK se aktuálně pyšní tím, že během loňského roku se zaznamenaly rekordní tržby – ty se vyšplhaly až ke skoro devíti miliardám korun. Co se týče EBITDY, ta se dotkla takřka čtyř set osmdesáti milionů korun, což je taky rekordní číslo. Mimo to v minulém roce tato firma zabývající se stavebninami otevřela už druhé stavebniny, v nichž lze nakupovat pomocí takzvaného „drive trhu“. První stavebniny sídlí v Praze, druhé teď v Hostivaři.

Více informací: www.dek.cz