Hopi

  • Majitelé: Piškaninovi
  • Rodinná firma: ano
  • Počet členů rodiny: 3 členové
  • Tržby: 9,0 mld. Kč
  • Sídlo: Zděbradská ulice 74, Říčany u Prahy

O společnosti:

Společnost Hopi je na trhu už nějaký ten pátek. Konkrétně vše započalo roku 1992, kdy se František Piškanin rozhodla založit tuto rodinnou společnost, která se zabývá už od prvního okamžiku logistikou. Už ze začátku bylo jasnou vizí to, že si společnost chce vypěstovat své vlastní know-how, které se samozřejmě během pětadvaceti let povedlo vypěstovat. Společnosti Hopi se stala za dobu svého působení jednou z nejvýznamnějších logistických firem nejen v České republice, ale rovnou ve středoevropském regionu. Velký důraz se klade hlavně na požadavky trhu, s nímž se musí jít ruku v ruce. Dbá se hlavně na environmentálně orientovaný přístup.

Společnost dnes však už nepatří jenom zakladateli a zároveň prvnímu majiteli Františku Piškaninovi, ale dnes už se jedná skutečně o rodinnou společnost, protože se k vedení podniku přidali i synové David a Martin. Co se týče jejich práce, tak David má na starosti hlavně provoz jako takový a Martin se stará konkrétně o veškeré obchodování. František Piškanin se už pomalu ale jistě stahuje z tohoto řízení, protože už chce společnost přenechat plnohodnotně svým synům.

Do podnikání této společnost patří také oblíbené jogurty Holandia. Jejich tržby dosahují každým rokem zhruba devíti miliard korun, EBITDA je aktuálně zhruba dvě stě sedmdesát devět milionů korun. Co se týče úspěchů, pak v roce 2013 se mohla společnost (respektive zakladatel společnosti) pyšnit tím, že obdržela ocenění EY Podnikatel roku.

Více informací: www.hopi.cz